Hétfőtől járnak a frankfurti Mercedesek

2012.03.25. 13:53 Módosítva: 2012.03.25. 14:07

Hétfőtől a 28-es és a 37-es villamosokat pótolják a használtan vásárolt, alacsonypadlós Mercedes Citaro buszok – közölte a Facebookon a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Egyelőre frankfurti színezésben állnak forgalomba, de nyárra BKV-kékre váltanak, és nyitható ablakokat is kapnak. Egyik első útjukról videó is készült.

A BKK szerint kiváló állapotú járműveket vettek egy új busz árának kevesebb mint egyharmadáért. Az áruk szinte pontosan annyi, mint egy huszonhárom éves Ikarus esedékes felújítása lett volna.

A 28-as és a 37-es villamosok vonalán felújítják a vágányokat. Április 6-ig az Éles saroknál, a Sörgyár II. telepbejárat előtt a közutat keresztező villamosvágányokat újítják fel, míg március 30-án üzemzárástól április 2-án reggelig a Jászberényi út–Maglódi út torkolatban végeznek karbantartást.

A munkák miatt a 28-as villamosok a Blaha Lujza tér és az Éles sarok között szállítják az utasokat, míg a 28A villamosok ebben az időszakban nem közlekednek, helyettük a 28-asok járnak. A 37-es villamosok ugyanezen végállomások között közlekednek, saját útvonalukon, a 37A villamos ebben az időszakban szintén nem jár.

A pótlóbuszok Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között 28-37V jelzéssel közlekednek.