Elakadást jelző rendőrautó miatt gyalogoltak az utasok

2012.05.04. 13:45

Olvasónk tegnap déltájban utazott a 15-ös buszon, amikor az a József Nádor tér és Szende Pál utca sarkán elakadt, mert egy vészvillogós rendőrautó miatt nem tudott befordulni.

Múltak a percek, a rendőrök nem kerültek elő, végül a sofőr úgy 10 perc után azt javasolta az utasoknak, hogy gyalog menjenek tovább.

A helyszínre olvasónk fotói és videója alapján a rendőrök három kocsival érkeztek: az egyikkel szabályosan leparkoltak, a másikat a fényhíd bekapcsolt megkülönböztető jelzésével a sarkon, de a forgalmat nem akadályozó helyen hagyták, míg a busz útját elálló harmadik kocsi sofőrje a parkolási díjon spóroló, vagy csak egyszerűen lusta civil sofőrökhöz hasonlóan az elakadásjelzőt kapcsolta be. Olvasónk szerint szó sem volt semmiféle akcióról, a rendőrök pusztán beugrottak valahova.

A BRFK tájékoztatása szerint 2012. május 3-án a kora délutáni órákban garázdaságról szóló bejelentés miatt vonultak ki egy V. kerületi irodaházhoz. Az egyik kiérkező gépjármű sofőrje az intézkedés megkezdése előtt a helyszínen észlelte, hogy – mint később kiderült, egy biztosítékhiba miatt – a gépjármű fényhídja nem működött.

A szabályos parkolással járó késedelem veszéllyel járt volna, ezért a rendőr az elakadásjelzőt kapcsolta be, és a többi kiérkező rendőrrel együtt megkezdte az intézkedést. Az intézkedés mintegy negyedóráig tartott, így valóban előfordult néhány percre, hogy a közlekedés
nem a megszokott rendben haladhatott tovább – reagált a rendőrség, hozzátéve, hogy az intézkedésre az állampolgárok biztonsága érdekében volt szükség. A BRFK köszöni az érintettek türelmét.