Végül kirúgták a vidám buszsofőrt

2012.06.21. 21:54 Módosítva: 2012.06.21. 22:42

A BKV-figyelő belső forrásokból származó értesülései szerint kirúgták Bócsa Viktort, az utasokat vidám bemondásokkal, hangfelvételekkel szórakoztató buszsofőrt.

Bócsát már áprilisban is megpróbálták kirúgni, ám a döntést akkor a médiavisszhang miatt visszavonták. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója akkor indokolatlan és túlzó intézkedésnek nevezte az elbocsátást, amivel nem tudna egyetérteni.

Bócsa rendszeresen vicces hangfelvételekkel szórakoztatta az utasokat, akik ezt az áprilisban nyilvánosságra került felvételek szerint többnyire jól fogadták. A BKV-figyelő értesülései szerint most mégis azzal indokolták elbocsátását, hogy "senki sem szerette amit csinált, és zavarta az utasokat".

A BKV lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint Bócsa szerződését "sorozatos szabálysértések miatt" nem hosszabbították meg. A közleményben Bócsát maguk is vicces buszvezetőnek hívják.

Mint írták, Bócsa határozott idejű munkaszerződéssel dolgozott náluk, amit nem hosszabbítottak meg. Állításuk szerint Bócsa "visszaélt a közvélemény szimpátiájából eredő kivételes helyzetével". Április 21-én például "munkája közben rendszeresen az egyik kereskedelmi rádiónak adott interjúkat", ezért műszaki hibára hivatkozva kiállt, "járatkimaradást okozva ezzel a 105-ös vonalon".

Ekkor figyelmeztették, de "néhány napra rá ismét súlyos szabálysértés történt". Bócsa elkésett. És kétszer gyorshajtott is, ami önmagában elég lenne a kirúgáshoz, írták.