Kocsis Máté megnyerte a jövő szavazóit

2012.06.29. 17:35
Nincs több hőguta a józsefvárosi játszótéren. A polgármester ugyanis átadta a kerület első játszótéri párakapuját, miközben örömtől ittas gyerekek táncolták körbe.

Párakaput állított fel az önkormányzat és a Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat (JVSZ) a Mátyás téri játszótér bejárata fölé. A párakapu gyakorlatilag egy cső, ami apró vízcseppeket spriccel a levegőbe, ezzel hűsítve az alatta állókat.

02
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Ez lehetett minden idők egyik legrövidebb átadója. Még beszéd sem volt, Kocsis Máté polgármester és a JVSZ elnöke gyorsan megnyitotta a csapot, és már készen is voltak.

A polgármester az átadáson elmondta: összesen hat játszótérre szerelnek fel ilyen berendezést. Perlaki Attila, a városüzemeltetési szolgálat nemrég kinevezett elnöke kifejtette: a párakaput meleg napokon a JVSZ emberei kapcsolják be reggel nyolckor, hogy kb. este hat óráig működjön. A polgármester hozzátette, hogy pár százezres költségről van szó, de úgy véli, ez nem nagy ár a gyerekek mosolyáért és jó közérzetéért.

03

Miközben Kocsis interjút adott, Perlaki az ott lévő gyerekeket a párakapu alá terelte, hogy demonstrálják, milyen jó az új józsefvárosi nyár. Amikor a kölyköknek leesett, hogy egy tévéműsor díszletei, egyből sokszorozódtak, főleg azután, hogy néhányan elkiáltották magukat, hogy „Hé skacok, gyertek, rajta leszünk az ATV-n!” meg hogy „Ott a Kocsis Máté!”. Ekkor egyesek feszítve körülállták, mások sikongatva körültáncolták.

Mint minden hálás politikai PR-eseményen, apróbb incidens most is volt, bár egyáltalán nem volt feltűnő: egy nő egy két literes palacknyi borral próbálta a panaszaival megzavarni a vidám pillanatot, de a gyerekeket semmi sem zökkenthette ki.

Szegény pára
Szegény pára

Miután rendben lezajlott az átadás és Kocsis Máté odébbállt a hűsítő pára alól, gyöngyöző homlokát egy pillanatra az ég felé fordította. Még éppen időben lépett, hiszen szombaton észak-afrikai forróság fogja elönteni az országot.

Talán újabb szavazatokat nyert a 2024-es választásra.