Tarlós hűsölőtermet nyitott a Városházán

2012.07.03. 12:52

Amíg tart a hőség, Budapesten érvényben maradnak a korábban hozott intézkedések: rendszeresen locsolják a fő- és tömegközlekedési útvonalakat, a síneket, a sűrűn lakott területeket, és több ponton vizet osztanak.

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezetése július 4. éjfélig életbe léptette az úgynevezett havaria tervet. Kétszer 12 órában közel 20 locsolóautó dolgozik a főváros fő és tömegközlekedési útvonalain, valamint a lakótelepeken. Szombat reggeltől az FKF Zrt. locsolóautói folyamatosan hűtik a lakótelepeket és a sűrűn lakott városrészeket. A BKV Zrt. megrendelésére a meghatározott vonalakra a villamossínek hűtése és az úgynevezett kivetődés megelőzése érdekében az FKF Zrt célgépei egész nap hűtik a síneket.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. mind a 13 fürdőegységében meghosszabbított nyitvatartással várja az embereket. A strandokon ballonból osztanak vizet. A Fővárosi Vízművek Zrt. szombat reggeltől a főváros legforgalmasabb csomópontjaiban: így a Deák és Kossuth téren egész nap kitelepült egységből ballonos, a Széll Kálmán, valamint a Blaha Lujza téren pedig 11.00-16.00 óra között mobil egységekből zacskós vizet oszt.

Szombaton és vasárnap 6000 liter víz fogyott, hétfőn pedig már ennek nagyjából kétszeresére volt szükség. A megnövekedett igények a közlemény szerint annak tudhatóak be, hogy hétvégén sokan elutaztak a városból. A vízfogyasztási adatok a fővárosban növekvő tendenciát mutatnak, a mennyiség megközelíti a 600 ezer m3-t.

A harmadik fokozatú hőségriasztás ideje alatt Tarlós István főpolgármester a budapestiek és a fővárosba látogatók számára biztosította, hogy a Főpolgármesteri Hivatal épületébe (1052 Budapest V. kerület, Városház u. 9 -11.) bárki betérhet hűsölni légkondicionálóval ellátott 282. számú tárgyalóterembe  és a bank szárny 205. számú helyiségébe. A kijelölt helyiségekben ásványvizet is biztosítanak.

A Budapesti Temetkezési Intézet 2012. július 3-tól a legmelegebb déli órákban 11.00 és 14.00 óra között ingyenesen vizet oszt a temetőirodákon a nagyobb, és leglátogatottabb temetőkben: az Újköztemetőben, a Farkasréti temetőben, a Fiumei úti sírkertben, az Óbudai temetőben, a Megyeri temetőben, a rákospalotai temetőben, és az Erzsébeti temetőben. Július 6-ig minden nap lesz ingyenes vízosztás.