Forgalomkorlátozások a Sziget alatt

2012.08.03. 16:38

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Sziget fesztivál ideje alatt Óbuda környező utcáiban. Biztonsági okokból péntek este 8 órakor lezárják a Jégtörő utcát a Mozaik utca és a Gázgyári-lakótelep új behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utca 16. szám és a Jégtörő utca között is. A Jégtörő utca K-hídi csomópontja közelében lévő parkolóban helyezik el a jegypénztárakat, ezért itt megállási tilalom lesz érvényben.

A Szentendrei út - Reményi Ede út - Jégtörő utca - Mozaik utca által határolt területre a rendezvény ideje alatt csak engedéllyel lehet behajtani.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kérésére a budai alsó rakpartnak a Margit híd déli felhajtó és a Mozaik utcai csomópont közti szakaszán behajtási tilalom lesz érvényben vasárnaptól, augusztus 5-től 12-ig, mindennap 18 és 22 óra között. A rakpart lezárt szakaszára rendőri mérlegelés alapján csak a célforgalom hajthat majd be - olvasható a BKK közleményében.

A Jégtörő utcán áthaladó EuroVelo-6 nemzetközi kerékpáros-útvonal nyomvonala is módosul: a bicikliseket déli irányból a Szentendrei úti kerékpárútra terelik át a Búza utca és a Köles utcai aluljáró felhasználásával, az ellenkező irányban pedig a Záhony utca - Szentendrei úti kerékpárút - Köles utcai aluljáró - Búza utca a kijelölt terelőútvonal.