Kábellopás a H6-os hév vonalán

2012.09.02. 23:36
Vasárnap este 20 óra 17 perckor újabb kábellopást észleltek a szakemberek – ismét a H6-os hév vonalán. Ezúttal a Közvágóhíd H és Pesterzsébet-felső H megállóhelyek közötti szakaszról tűnt el a betáplálási vezeték. Az anyagi kár többmilliós.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint szeptember első vasárnapján újra kábeltolvajok okoztak kárt a hév-hálózaton. Este 20 óra 17 perckor érkezett a bejelentés, miszerint a H6-os hév Közvágóhíd és Pesterzsébet-felső megállóhelyei között ismeretlen tettesek 220 méter hosszban levágták és ellopták a szigeteletlen, réz betáplálási kábelt. Az okozott kár mértéke az előzetes becslések szerint 2,2 millió Ft. Az éjszaka folyamán megkezdődött a kár helyreállítása, ezért este 22 órától az utolsó két járaton mindkét irányban a hév szerelvényei helyett csuklós autóbuszok viszik az utasokat Közvágóhíd és Pesterzsébet-felső között.

A közlemény emlékeztet: a  tolvajok kézre kerítésének érdekében a BKK és a BKV 2012 augusztusában nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.