Kudarcba fulladt az óriás szerelmesleveles lánykérés

2012.10.05. 13:21 Módosítva: 2012.10.05. 15:56

Péntek délutánra kiderült, hogy kosarat adott a lengyel fiúnak az óriásplakátokon megszólított lány. A Borsnak nyilatkozó Jan Przasnek azt mondta: "Felhívott, és azt mondta, nem akar nevetség tárgyává válni, ostoba ötlet volt a gigamolinó." A fiú gyűrűvel a zsebében várta egykori barátnőjét, aki azonban korábban látta az interneten a molinókról készült képet, és elkerülte a környéket. "Különben sem tud már bízni bennem a történtek után. Kár, mert én tényleg őt szeretem." - idézte Przasneket a lap.

Ahogy megírtuk, egy a lengyel fiú csütörtökön óriás szerelmeslevelekkel borított be két házat Budapest közepén. A kétszer nyolcszáz négyzetméteres fehér molinó egy bizonyos Gika nevű nő bocsánatát kéri, bevallva, hogy óriási hibát követett el, és fájlalja a külön töltött órákat. A levél második oldala a jobboldali tömböt fedi el, ezen a hősszerelmes Górkiban ígér házat szíve választottjának, továbbá egy olcsóbb megoldást is felvillantva Boszniát is megmutatná a lánynak.

Jan Przasnek az Indexnek délben még azt mondta, hogy egykori barátnője nagyon meghatódott az 1600 négyzetméternyi szerelmeslevél láttán. Sokat beszélgettek, de még nem döntött, hogy igent mondjon-e.

Nem gerillamarketing

A molinó elkészítését magára vállaló fiú továbbra is kitartott amellett, hogy a szerelmeslevél nem egy gerillakampány része. „Nincs mögötte cég. Nem a pénzért csináltam.”

A tiszta érzelmek erejében csak azért kételkedtünk, mert a teljes projekt költségvetését a tetemes 5 millió forint körülire becsültük. A reklámszakmában dolgozók szerint egy 10 négyzetméternél nagyobb molinó 2500 forintba kerül négyzetméterenként, ez alapján ez az 1600 négyzetméter 4 millió forintjába került valakinek. Jelentős költséget jelenthet az is, hogy az alpinista fiúk (mind lengyel) csak emiatt utaztak ide Lengyelországból.

Jan Przasnek erre válaszul annyit mondott: „Ez a lány minden pénzt megér.” A Lengyelországban ipari alpinistaként dolgozó srác nyolc hónapot dolgozott a meglepetésen. ezalatt gyűjtötte össze a pénzt és a szükséges engedélyeket.

A magánéletét illetően szűkszavú, 25 év körüli fiú a szerelmes molinó hátteréről annyi mondott: Elhagyta a lányt, de egy idő után rájött, hogy hibát követett el. „Azt gondoltam, hogy az emberek néha hibáznak, ezt el kell fogadni. De aztán egy nap felkeltem, és azt mondtam magamnak, hogy mégsem hagyhatom ennyiben a dolgot, vissza kell csinálnom. És mindent megtettem, hogy ez sikerüljön.”

Hogy érzi most, megérte az erőfeszítés? – kérdeztük. „Csodásan érzem magam. Megtettem mindent amit lehet, megcsináltam, amit kiterveltem.”

A molinók pénteken délben még a helyükön voltak. „Most ebédelünk, aztán leszedjük.” – mondta Jan Przansek.