Forgatás miatt lezárták a Lánchidat

2012.11.18. 15:05

Vasárnap délután kettő és este kilenc óra között forgatás miatt lezárják a Lánchidat, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) még pénteken. Ebben az időszakban rövid időre megállítják a forgalmat a Széchenyi István tér északi részén, a Magyar Tudományos Akadémia előtti szakaszon.

Délután három órától üzemzárásig a 16-os és a 105-ös autóbuszok terelve, az Erzsébet hídon át járnak. Pest felé a Széchenyi István tér, Buda felé a Hild tér és Széchenyi István tér megállók maradnak ki. A 16-os buszok végállomása a lezárás idején az Erzsébet térről átkerül a Kiskörútra, a villamos-végállomás mellé, a 109-es autóbuszok Kőbánya alsó vasútállomás irányú megállójába.

A 16-os és a 105-ös buszok a terelt útvonalon Buda felé a Deák Ferenc téren a 109-es busz megállójában, a Ferenciek terén a 7-es buszcsalád megállóhelyén, az Erzsébet híd budai hídfőjénél a 8-as autóbuszok megállóhelyén és az Ybl Miklós téren, a 86-os autóbuszok megállóhelyén állnak meg. Pest felé a Szarvas téren és a Döbrentei téren a 86-os megállójában, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél a 8-as autóbuszok megállóhelyén és az Eötvös téren a 2-es villamospótló megállóhelyén, az alsó rakparton lehet le-és felszállni.

A Hír24 korábban megírta, hogy a Lánchíd lezárására a köztelevíziókban használt Himnusz-felvétel újraforgatása miatt van szükség.