Einstandolták az autósok a Városháza parkot szilveszterkor

2013.01.03. 12:55

Ingyenes közparkolónak használták az autósok a főpolgármesteri hivatal melletti Városháza parkot szilveszterkor, számol be róla az arn mikroblog. A területen december 31.-én este több tucat gépkocsi parkolt.

Forrás: arn mikroblog
Forrás: arn mikroblog

A fővárosban ugyan az ünnepek alatt nincs fizetős parkolás, ez azonban nem menti fel az autósokat a KRESZ-szabályok betartása alól.

Azt nem tudni, hogy az autósok spontán módon használták ki az alkalmat, hogy a parkolásért felelős közterület-felügyelők nagy része a szabadságát élvezte, a rendőrök pedig az ittas vezetőkkel voltak elfoglalva, vagy pedig egy tiltakozó akciót láthattunk, ami arra mutatott rá, hogy a jobb sorsra méltó Városháza park másik felét a fővárosi képviselők már évek óta parkolónak sajátították ki.

Az ügyben keressük a közterület-felügyeletet és a rendőrséget.

Frissítés:

Miklós István, a Fővárosi Közterület-felügyelet szolgálati igazgatóhelyettese lapunk megkeresésére elmondta, hogy ünnepnapokon folyamatos, de korlátozott létszámú ügyeleti szolgálatot látnak el. Ilyenkor csak abban esetben intézkednek, amikor a FÜIK-re (Fővárosi Ügyeleti és Információs Központ ) lakossági bejelentés érkezik.

Hozzátette: 2012. december 29. és 2013. január 01. közötti időszakra vonatkoztatva visszahallgatták a hívásokat, ám a Városháza parkkal kapcsolatban egyetlen bejelentés sem érkezett. Miklós István végül közölte, hogy rendszeresen visszatérő ellenőrzéseket végeznek a Városháza parknál és környékén, de az elmúlt hónapokban, sőt a karácsonyi vásár időszakában sem  találkoztak ilyen típusú szabálysértéssel.

A főpolgármesteri hivatal sajtóosztályán lapunkat arról tájékoztatták, hogy a hivatal szilveszter napján zárva volt.