A BKK kivizsgálja a véresre vert utas esetét

2013.01.16. 21:57

Véresre vertek egy férfit a BKK, illetve valószínűleg annak egyik alvállalkozójának biztonsági őrei, írta egy szemtanú kedden a BKV-figyelő Facebook-oldalán.

Az eset a Batthyány téri HÉV-megállóban történt, ahol az őrök állítólag a mozgólépcsőn kezdték el lökdösni a férfit, aki később már a földön feküdt. A szemtanú szerint a bántalmazók közül ketten HÉV biztonsági őr feliratú kabátban voltak, a harmadik fekete utcai kabátban.

„Én és egy középkorú nő odamentünk a még mindig földön fekvő emberhez. (A lányomat elküldtem az iskolába - nem akartam, hogy ezt végignézze!) A szeme alól és a szájából ömlött a vér. Fel akartuk segíteni, de azt kérte, hadd álljon fel inkább ő. Ez kb. 10 percig nem sikerült neki." – írta  a szemtanú, aki mentőt és rendőrt hívott ugyan, de azt írta, attól fél, hogy az ügyet eltusolják.

Szerda este a BKK sajtóosztálya a következőket válaszolta az Index esettel kapcsolatos kérdéseire: "Annyit már most bizonyosan kiderítettünk, hogy a történetben említett személyek nem a BKK bejárati ellenőrei voltak, mivel a Batthyány téren a megadott időben nem teljesítettek szolgálatot. Az esettel kapcsolatban a BKV-nál vizsgálat indult, amelynek lezárulásáig bővebb információt nem tudunk adni."