no

Garázs lett a CET-ből

2013.01.17. 13:15

Mélygarázs nyílt a szépreményű Duna-parti kulturpláza, a CET helyett, erről nagy kifeszített reklányponyva tájékoztatja az arra járókat.

Az épület üzemeltetéséről már két éve vitatkozik a beruházó-építtető Porto Investment, és a tulajdonos fővárosi önkormányzat. Az önkormányzat nemrég még maga kérte a beruházó által kért használatbavételi engedélyezési eljárás megszüntetését, ezért azután érdeklődtünk az időközben birtokba jutott főpolgármesteri hivatalnál, hogy megvannak-e a szükséges engedélyek.

A főpolgármesteri hivatalnál cáfolták azt az információnkat, hogy nincsenek meg ezek a papírok. Ám annak a kérésünknek, hogy mutassák be a jogerős és végrehajtható használatbavételi engedélyt a CET épületére, vagy ha külön van, akkor a CET épületében megnyitott garázsra és a csatlakozó lépcsőházakra, valamint mutassák be a két darab jogerős és végrehajtható, ideiglenes vagy végleges forgalombahelyezési engedélyt a garázshoz vezető útvonalakra, kérésünket nem teljesítették. Akkor sem, amikor hivatalos adatigényléssel fordultunk az önkormányzathoz az információszabadságról szóló törvény alapján.