Hat Combinót rongáltak meg, ritkábban járnak a nagykörúti villamosok

2013.01.26. 13:01 Módosítva: 2013.01.26. 13:12

Ismeretlen tettesek graffitiztek és karcoltak össze hat Combino villamost szombat reggel – közölte a BKK kora délután. Az eset miatt a villamosok kiálltak a forgalomból, a rendőrségi helyszínelés és a kár megállapítása egyelőre folyamatban van, olvasható a közleményben, amelyből kiderül: reggel hat és háromnegyed tíz között rongálták meg a villamosokat.

Hat Combinót graffitiztek össze a rongálók, közülük ötnek az ablakait is megkarcolták. A rongálás észlelését követően a járművek a rendőrségi helyszínelés idejére kiálltak a forgalomból, emiatt a közlekedést csak megnövekedett indítási időközzel tudtuk fenntartani. „Az értelmetlen rongálás okozta károk mértéke, a helyreállítási költségek megállapítása egyelőre folyamatban van” – olvasható a közelményben.

A graffitizés és az üvegek karcolása általános probléma, amely mindennapos gondot okoz a BKK és a BKV számára. A Combinok ablakait védő fólia ellenére is nagy kárt tudnak okozni a karcolások, ami így is óriási költséget jelent a BKV számára, hiszen a fóliák cseréje is jelentős összeg – emlékeztet a közlekedési társaság.