Rövid időre leállt a piros metró

2013.01.31. 08:03 Módosítva: 2013.01.31. 09:31

Enyhe füstszagot éreztek a Deák téri metróállomásnál csütörtök reggel, vélhetően a lerakódott szennyeződés izzott, mondta kérdésünkre Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hat tűzoltó vonult a helyszínre, komolyabb beavatkozásra nem volt szükség.

Az állomásokat műszaki okokra hivatkozva ürítették ki reggel háromnegyed nyolc körül, jelentette munkatársunk a Déli pályaudvarról és a Széll Kálmán térről. Egy ideig az M2-es metró teljes vonalán pótlóbuszok közlekedtek, a metróforgalom nem sokkal fél kilenc előtt helyreállt, írta a Facebookon a Budapesti Közlekedési Központ.

Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke kérdésünkre elmondta: korábban is előfordult hasonló eset, és ez összefügg a járművek rossz állapotával. A régi szovjet szerelvények olajos zsírral szennyezik a pályát, az áramszedő papucsok ívhúzása – ami természetes jelenség – könnyen meggyújtja a lerakódott anyagot.

Legutóbb kedden volt üzemzavar a budapesti metróban. A kék vonalon eltört egy 500 milliméteres tűzoltó vezeték, emiatt több utasra koszos víz fröccsent a Klinikák és a Ferenciek tere között. Ráadásul ezen a napon egy váltó is meghibásodott az újpesti végállomásnál.

Leállhat, 1-es!

Az 1-es és az 1A jelzésű villamosok helyett egy ideig buszok közlekedtek a Bécsi úti végállomás és a Reitter Ferenc utca között, a forgalom azóta helyreállt, írja a BKV.