Új csuklós buszok érkeznek Pestre

2013.02.05. 15:34

Újabb csuklóbuszok érkeznek Budapestre, számol be róla honlapján a BKK. Ezúttal 25 használt busz érkezik, melyek korábban Genfben futottak. A 2000-es évjáratú Volvo 7000A típusú buszok a közlemény szerint jó állapotban vannak, a korábbi üzemeltető "mindenre kiterjedő karbantartási gyakorlatának köszönhetően esztétikai állapotuk kitűnő, 7-8 éves autóbuszéhoz hasonlítható".

Így néz ki a Volvo 7000A - még Genfben
Így néz ki a Volvo 7000A - még Genfben
Fotó: ufies.org

Forgalomba helyezésük előtt a buszok még kisebb átalakításokon fognak átesni: elektronikus jegykezelők és utastájékoztató eszközök kerülnek az utastérbe. A közlekedési központ tájékoztatása szerint a beszerzés költsége a honosítással együtt nagyjából megegyezik a 18-19 éves buszok vázfelújításának költségével. Az alacsonypadlós, légkondicionált buszok érkezése nem az új buszok beszerzése helyett történik, a BKK májustól három hónap alatt 150 új buszt fog forgalomba állítani Budapesten.

A flotta nem teljesen ismeretlen a budapesti közlekedési vállalatnál: 2008-ban hasonló buszokat kínált eladásra egy másik cég, ám az ár akkor buszonként 48 millió forint lett volna. A szakmai tiltakozások hatására végül a cég akkor elállt a vásárlástól. Most 13.5 millió forintos darabáron sikerült megvásárolni a járműveket.