no

Columbo-szoborra írt ki pályázatot Rogán

2013.03.19. 17:47

Peter Falk, avagy Columbo hadnagy szobrának tervére írt ki pályázatot a Belváros polgármestere.

Az V. kerületi Falk Miksa utca Szent István körút felőli oldalán egy olyan teresedést alakít ki a belvárosi önkormányzat, ahova Peter Falk, azaz Columbo hadnagy szobra kerülne. A szoborra írt ki most ötletpályázatot Rogán Antal polgármester. A szobornak egész alakosnak, felismerhetőnek és életszerűnek kell lennie. A beadási határidő április 2.

Az önkormányzat ugyan a kiírásban nem említi, hogy mit keresne Columbo hadnagy szobra a Falk Miksa téren, a wikipedia azonban megadja a magyarázatot. Eszerint Peter Falk saját elmondása alapján a nagyszülei révén orosz, lengyel, cseh és magyar felmenőkkel rendelkezett. Egyes, hivatalos dokumentumokkal alá nem támasztott információk szerint dédapja a Pester Lloyd egykori főszerkesztője, Falk Miksa volt. (wikipedia.hu)

A kevés, interneten fellelhető Columbo-szobrocskák egyike
A kevés, interneten fellelhető Columbo-szobrocskák egyike

A városszíve blog már a pályázat kiírása előtt kiszúrta az előterjesztést, amiben akkor még simán lecolombózták Columbo hadnagyot. A kiírás már javított formában jelent meg az önkormányzat honlapján, egy Kéthly Anna-szobor és egy ismeretlen szobor megalkotására szóló felhívás mellett.

Ön milyen Columbo-szobrot képzel el? Ha van ötlete, a képet küldje el az ugyelet@mail.index.hu címre.