Zebra váltja az aluljárót a Jászain

2013.03.28. 14:56
A Margit híd felújításához kapcsolódóan gyalogátkelőhely jön létre a Jászai Mari téren a 2-es és a 4-6-os villamosok megállója, valamint a Pozsonyi út között, a nagy gyalogos aluljárót pedig lezárják. A március végén kezdődő munkálatok a tervek szerint júliusra fejeződnek be.

Folytatódnak a Margít híd felújításához kapcsolódó építési munkálatok, a legérzékelhetőbb változást a budapestiek számára a Jászai Mari téri gyalogos közlekedés változása jelenti. A BKK tájékoztatása szerint a Nagykörút alatti nagy aluljárót lezárják, helyette a Szent István körút két oldala között akadálymentes felszíni gyalogátkelőhely jön létre.

DSC 9148
Fotó: Nyitrai David / BKK

A zebrával javulnak az átszállási kapcsolatok a 2-es, a 4-es és 6-os villamosok, illetve a 75-ös és 76-os trolibuszok között. Ezen túl a forgalombiztonság növelése érdekében a margitszigeti villamosmegállónál magasabb korlátokat helyeznek el. A munkavégzés ideje alatt a gyalogosok a villamosperon Nyugati pályaudvar felé eső részén található zebrát használhatják. A Jászai Mari téri munkálatok várhatóan pénteken kezdődnek és előreláthatólag júliusig tartanak.

A projektből korábban kimaradt margitszigeti lehajtóúton is munkálatok kezdődnek, egészen az Atlétikai Centrumig megújul az útpálya és a támfalak. A pesti oldal felé eső régi, omladozó támfalat szerkezetileg megerősítik, valamint lecserélik a kőburkolatot. A támfalak tetejére új, díszes korlátok készülnek.

A Margit híd műemléki helyreállításaként, a még hátra lévő munkák között restaurálják a pillérszobrokat, valamint pótolják a negyedik pillér déli oldaláról hiányzó szobrot is, mely még a II. világháború során semmisült meg.

A munkálatok a Fővárosi Önkormányzat költségvetési forrásaiból valósulnak meg, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában.