Kábellopás a 14-es villamos vonalán

2013.04.05. 18:16

Kábelt loptak Budapesten, a 14-es villamos vonalán – közölte a BKK péntek délután. A Budapesti Közlekedési Központ délután értesült a lopásról, a 120 méternyi kábel ellopásával okozott becsült anyagi kár mintegy 1,2 millió forint.

A közlekedési központ közleménye szerint a rendőrség és a BKV helyszínelői megtették a szükséges intézkedéseket, a BKV pedig ismeretlen tettesek ellen lopás miatt feljelentést tesz az illetékes rendőrkapitányságon. A helyreállítás elvégezhető a 14-es villamos forgalmának fenntartásával, így a járat közlekedésében nincs fennakadás.

A tolvajok kézre kerítésének érdekében nyomravezetői díjat ajánlottak fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőkről. Emellett 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.