A kerületet zavarja az OTP-s motoros parkolófoglalás

2013.04.09. 18:00

Az V. kerületi önkormányzat cikkünk nyomán azt kérte az OTP-től, hogy a jövőben tartózkodjon a motorokkal történő parkolófoglalástól a bank Nádor utcai igazgatósági épülete előtt.

Mint arról hétfőn a jarokelo.hu alapján beszámoltunk, az OTP eredeti módszerrel foglalta a fizetős parkolóhelyeket a Nádor utcai igazgatósági épülete előtt: a biztonsági emberek motorokat, robogókat toltak ki az úttestre, amiket a céges kocsik érkezésekor odébb gurítottak.

Hétfőn megkerestük az V. kerületi önkormányzatot, mennyire szabályos ez a módszer. A válasz kedd délután érkezett meg: a kerület szerint a motorok parkolása nem ütközik jogszabályba, de kétségkívül zavaró. Ezért a kerület felhívta az OTP üzemeltetési igazgatóságának figyelmét az esetre, és kérték, hogy a jövőben tartózkodjanak az említett megoldástól.

Az önkormányzat álláspontja ismeretében megkerestük az OTP-t, hogy eleget tesznek-e a kerület kérésének, de nem kaptunk még választ.

Az OTP Kommunikációs Önálló Főosztálya hétfőn kérdésünkre válaszolva megerősítette, hogy a kérdéses képeken az OTP Bank biztonsági munkatársai láthatóak. Tájékoztatták továbbá lapunkat, hogy a kifogásolt parkolási módszer nem ütközik jogszabályba, és a parkoló járművek mindenkor érvényes parkolójeggyel rendelkeznek.

Kedd délutáni helyzetkép - olvasónk fotója
Kedd délutáni helyzetkép - olvasónk fotója

Olvasónk a következő képeket küldte be a kedd délutáni helyzetről.

Kedd délutáni helyzetkép - olvasónk fotója
Kedd délutáni helyzetkép - olvasónk fotója

Ezeken az látszik, hogy a motorok helyét gépkocsik foglalták el a bejárat előtt, egyetlen egy (rendszámos) motor maradt a sorban.

Kérjük olvasóinkat, hogy ha a városban hasonló kreatív parkolófoglalási praktikát ismernek, akkor a helyszan megjelölésével küldjenek  róla fotót erre az e-mailcímre.