no

Eljárás indult hajtányozó diákok ellen

2013.04.23. 08:59

Illegális hajtányozókat kapcsolt le a rendőrség 15-én éjszaka a Fehérvári úton. Hamar kiderült, hogy műegyetemi diákok így szerették volna hazaszállítani járművüket a néhány nappal korábban befejezett egyetemi hajtányversenyről.

A lekapcsolt hajtány - Forrás: tizenegyker.blog.hu
A lekapcsolt hajtány - Forrás: tizenegyker.blog.hu

A rendőrség szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az éjszakai hajtányozás körülményeit, válaszolta megkeresésünkre az ORFK sajtóosztálya.

A tizenegyker blog számolt be a furcsa esetről, hogy különös eset miatt intézkedtek a rendőrök a Fehérvári úton. Április 15-én, éjfél után figyeltek fel a helyi polgárőrök arra, hogy valami furcsaság suhan a Fehérvári úton a síneken. Közelebb érve kiderült, két egyetemista egy házilag barkácsolt hajtányon tartott Budafok irányába. A sínpálya jogszerű használatának tisztázása érdekében a polgárőrök megkérték a fiatalokat, hogy várják meg a rendőröket.

A Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar hallgatói április 8-án tartotta a 9. Hajtányversenyt a Szabadság hídon. Az első helyezést elért fiatalok a rendezvény után a kollégiumban tárolták a szerkezetet, de egy idő után szóltak nekik, hogy vigyék el onnan. Úgy gondolták, a legjobb, ha az éj leple alatt, a villamossínt használva a 41-es vonalán juttatják el a kívánt helyre. A hajtányversenyről készült egyetemi videó (és ide kattintva egy másik jó hangulatú videó a versenyről a Budavári Schönherz Studio honlapjáról):

A Bartók Béla úton kezdődött az útjuk, a Móricz Zsigmond körtéren megküzdöttek a váltóval, de a Fehérvári úton a Bocskai út kereszteződése előtt már lefülelték őket a polgárőrök. Az egyetemisták olyannyira praktikusak voltak, hogy még biciklit is vittek magukkal, hogy a visszautuk megoldott legyen, írta a blog.

Az érintett két hajtányversenyzőt sajnos nem sikerült elérnünk.

Mit érdemel az a diák, aki éjszaka hajtányozik?