no

Nem akar szerepelni a hős buszsofőr

2013.05.03. 10:37 Módosítva: 2013.05.03. 10:49

A napokban tettek fel egy videót a Youtube-ra, amelyen az látszik, hogy egy BKV-busz vezetője úgy véd meg egy zebrán átrollerező kislányt, hogy balra rántva a kormányt elzárja a buszt előzni akaró autó útját.

Mint a videó feltöltője – aki valószínűleg maga a buszsofőr –, írja: „a balesetet csak úgy tudtam kivédeni, hogy a busszal elzártam az előzni kívánó útját. A kocsi erős fékezésre kényszerült és a járdán a szemközti busz megállóba bírt megállni. Hanggal nézd, hallani a féket és a járdára való felhajtást”.

A videó a fedélzeti kamera dátumjelzése szerint 2012. március 10-én délelőtt 11-kor készült. Először a BKK-t kerestük az ügyben, hogy tudják-e ki a sofőr, számíthat-e jutalomra, de a cégnél azt a választ kaptuk, hogy nem foglalkoznak a videóval, amiről azt sem tudni, hogy valódi-e.

Nemes Gábor, a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke lapunknak elmondta, hogy a videó valódi, ismerik a buszsofőrt. Néhány napja megkeresték ők is, de a sofőr nem akar szerepelni a nyilvánosság előtt, mert mint mondta, csak a munkáját végezte.

A felvétel először az ittlakunk.hu XVII. kerületi Facebook-oldalán jelent meg, ahol kiderül, hogy a 97E járatról van szó, a helyszín pedig a Nyomdász utcai buszmegálló környéke.