no

Lávakővel javítják a kátyúkat Budapesten

2013.05.06. 21:49 Módosítva: 2013.05.06. 22:04

Eddig hazánkban nem alkalmazott technikával irtaná ki a kátyúkat a főváros vezetése. Az elsőként a Baross utcában alkalmazott módszer empirikus vizsgálatunk szerint lávakövet alkalmaz, amelyet meleg állapotban juttattak a javítandó területre a szakemberek. A technológia lényegéhez tartozik, hogy az anyagot, talán éppen nagy hőmérséklete miatt, nem oszlatják el, hanem ebben a friss elefánttrágyára emlékeztető állapotban hagyják megkövesedni.

Érdekesség még, hogy a tömőanyag nem a kátyúban, hanem annak szélén helyezkedik el. Német kolléga, aki évek óta figyeli a Baross utcai templom közelében található lyukat, így számolt be a helyszínről:

"Ez a lyuk nagyon régen ott van, klasszik buszkitaposta mélyedés. Most belemásztam a gödörbe is, és oda is jutott az aszfaltból, amit valószínűleg - mivel nem kerítették el -, az első busz kinyomott a padkára, és így most este fog ott megkötni végleg. A tetejét még meglehet gyömöszkélni lábbal (ki kellene próbálnotok, isteni), de az alja már megkötött. Summa summárum a gödör pontosan ugyanolyan mély maradt, mint azelőtt. Mellette viszont egy kupac aszfalt köt éppen."