Muzsikus cigányok parkja lesz a nyolckerben

2013.05.24. 11:45

Új közterület-elnevezésekről dönt jövő héten a fővárosi közgyűlés.

A II. kerületben egy névtelen közterület a Tormay Cécile köz nevet venné fel, az írónő életének egyik fő helyszíne ugyanis a regényeiből ismert hűvösvölgyi családi villa.

A Baross utca mentén egy szintén névtelen közterület a Muzsikus cigányok parkja nevet kapná meg. Köztéri emlékfal is lesz a helyszínen, amelyen neves muzsikus cigányok emléktábláit helyezik el.

A Gyáli út Vágóhíd utca és a vasúti vágányok közötti szakaszát (az FTC stadion mellett) Albert Flórián útnak nevezik át majd.

A XII. kerületben egy magánút felveszi a Mártonhegyi út elnevezést, a XIII. kerületben Cziffra György park lesz, Rákoskeresztúr központja pedig a a költői Fő tér nevet kapja.

A tavalyi, önkényuralmi rendszerekhez kötődő elnevezések tilalmáról szóló (aka utcanévkommunistátlanító) törvény alapján a XVIII. kerületben a Pataky István utca Borics Pál utcára, a Fürst Sándor utca Kiss István utcára, a Hámán Katalin utca Szurmay tábornok utcára, a Sallai Imre utca Cziffra György utcára, a Kulich Gyula utca pedig Orbán Balázs utcára változik.