Mától megváltozott útvonalon közlekednek a 7-es és a 33-as buszcsalád járatai

2013.06.01. 09:26
A mai üzemkezdettől megváltozott útvonalon közlekednek a budapesti 7-es és 33-as buszcsalád járatai, újakkal váltják ki a 173-ast, a 173E-t és a 33E-t, és új beszerzésű Mercedes Citaro csuklós buszok is megjelennek a vonalakon.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a 7E jelzésű buszok hosszabb útvonalon, a Kelenföldi pályaudvartól Újpalota, Nyírpalota utcáig járnak, az eddigi szakaszon változatlan megállási rend szerint, míg az új szakaszon a Molnár Viktor utca, a Fő tér és a Vásárcsarnok megállóhelyeket érintik. A 173E járat megszűnik, helyette 107E jelzéssel indulnak buszok megegyező útvonalon, de ezek ezentúl megállnak az Apolló utcánál is.

További változás, hogy az eddigi 7-es és 173-as buszok pesti végállomásait felcserélik, így a 7-es autóbuszok Albertfalva, vasútállomás és Újpalota, Nyírpalota út között, a 173-as viszonylatot felváltó új 7A járatok pedig a Bornemissza tértől a Bosnyák térig közlekednek.
A 33-as buszcsalád esetében a 33E-t felváltó 133E és a 233E a Bosnyák térig jár a Rákóczi út - Thököly út útvonalon, módosuló megállóhely-kiosztással.

A módosítás több megálló nevét is érinti, például a Róna utca megálló elnevezése Tisza István térre, a Dózsa György út Reiner Frigyes parkra, a Prielle Kornélia utca Dombóvári útra módosul.
Szintén mától újabb ötven Mercedes-Benz Citaro 2 autóbusz áll forgalomba Budapesten, a csuklósok közül több a 7E, a 107E és a 233E vonalon.