Nyomoznak a villamosvezető ügyében

2013.06.19. 15:34

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya garázdaság vétség, valamint könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a terhes brit nőt megpofozó villamosvezető ügyében, tudatta lapunkkal az ORFK sajtóosztálya.

A villamosvezető ellen a sértett tett feljelentést.

Mint arról beszámoltunk, hétfő este a 4-es villamos vezetője előbb vészfékezéssel mentette meg két nő életét, de utána a járműről lepattanva egyiküket pofon vágta. A nőről kiderült, hogy hathónapos terhes. A villamosvezetőt azonnal felfüggesztették.

A vállalat közleménye szerint a két nő a Mechwart ligeti megállónál a pirosban lépett a Széna tér felé tartó villamos elé. A járművezető persze azonnal behúzta a vészféket, a jármű meg is állt, de a vezetőfülkéből úgy tűnt, hogy az egyik hölgy a kereke alá került. A vezető ki is ugrott a villamosból, hogy megnézze, mi történt, és azt látta, hogy mindkét szabálytalankodó épségben van.

Erre a közlemény szerint „az átélt ijedtség hatására” a villamosvezető indulatos szóváltásba keveredett a két nővel, ami odáig fajult, hogy végül egyiküket pofon is vágta. Ekkor a nő a hirtelen sokktól térdre rogyott és elkezdte fájlalni a hasát – kiderült, hogy hogy 6 hónapos terhes. A nőhöz gyorsan mentőt hívtak, és megfigyelésre kórházba szállították.

A járművezető az eset után a BKV közlése szerint azonnal megbánta tettét, a végállomáson kiállt a forgalomból és intézkedést kért maga ellen. A vállalat azonnal felfüggesztette őt, és sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

Az Indexben megszólalt a terhes nő is, aki elmondta: azért lépett rosszkor a sínekre, mert reflexből nem balra, hanem jobbra nézett. Nem a villamosvezető mentette meg az életét azzal, hogy lefékezett, mert volt ideje visszalépni a padkára. A levele után beszéltünk is vele, kérdésünkre elmondta: a magyarokat segítőkésznek, de pesszimistának tartja, sokkhatás alá került.

Elmondta lapunkban a villamosvezető is, hogyan látta a történteket. Közölte, hogy nem azért szállt le a villamosról, hogy megverje a nőt, hanem azért mert azt hitte, elütötte őt. „A villamos előtt azt láttam, hogy a két nő vigyorog a helyzeten, sőt az egyik a középső ujját is bemutatta” – emlékezett vissza a férfi. „Akkor csattant el a pofon”, viszont anyázásról szó sem volt, mondta. A férfi azóta is sokkos állapotban van, nem tud aludni, erős nyugtatókat szed. „Cselekedetemre nincs mentség, és nem is az a szándékom, hogy tisztára mossam magam, bemocskoltam mindazt, amit közel húsz év alatt tettem”, tette hozzá.