no

Hogy szívassunk meg több száz autóst?

2013.06.21. 12:46

A napokban szakaszosan több tucat megállni tilos táblát tettek ki a Flórián téri lakótelep utcáiban. A tábla alatti piktogram szerint elszállítják azok autóját, akik péntek reggel 7-től vasárnap este 6-ig az érintett helyen parkolnak.

A parkolók egy részéből fejvesztve menekültek az autósok, egy másik részén pedig úgy reagáltak, mintha ki se lenne téve a tábla. Mint egyikük elmondta, annyira valószínűtlennek tartja, hogy az eddigi belső lakótelepi parkolóban ilyen tiltás legyen, hogy el se hiszi. Aki elhajtott, az is nehezen talált parkolóhelyet, hiszen az egész környéket megszórták a tiltó táblákkal.

Felvilágosítást a környéken sétáló közterület-felügyelőtől kaptunk: a III. kerületi önkormányzat a hétvégén festeti fel a majdani fizetős parkolók csíkjait. A tiltást azért helyezték ki, hogy a festőkocsi elférjen a sávok felfestéséhez. Mint elmondta, ha jön a festőkocsi, a parkolókban maradt autókat egyszerűen odébb rakják a lopóautóval.

Kérdésre, hogy hova odébb, azt mondta, hogy ahol lesz hely: lehet hogy két méterrel arrébb, lehet, hogy kicsit messzebbre. Bírságot nem szabnak ki, mert elképzelhető, hogy sokan például a szabadságukat töltik, és nem tudnak a nagyszabású festési akcióról.

Ők majd akkor néznek nagyot, ha autójukat a szabadságról visszatérve nem az eredeti helyén találják.

Az kérdés, hogy miért kapkod a jelek felfestésével az óbudai önkormányzat, amikor a jegyautomatákat se szerezték be eddig, és a rendszer a legutóbbi hírek szerint csak jövő január elsejével indul. Volt olyan autós is, aki szerint addig szakaszonként lefesthették volna az összes parkolóhelyet, nem kellett volna a frászt hozni most egyszerre ennyi emberre.