no

Végre valami, amin jól mutat a trafiklogó!

2013.07.04. 19:51

Mielőtt a WestEnd bevásárlóközpont megépült volna, a Nyugati téren a parkoló mögötti placcot a magyar vadkapitalizmus ékköveként bő másfél évtizedig egy hamburgeres-használtruhás-bizsus bódéváros foglalta el. Valószínűleg ennek akart emléket állítani a tulajdonos, az építész és Terézváros, amikor megengedték, hogy ugyanott, 2013-ban egy fabódéban nemzeti dohánybolt nyílhasson.

A rusztikus hatású, sötétbarnára pácolt és sötétített üvegű, mintegy 20 nm-es faépület tervezőjét valószínűleg egy alpesi hütte, egy BKV-sofőr-pihenő és egy régi villamoskocsi-szekrény ihlette. Az egyszerre retróhangulatú és modern, a fenntarthatóság és a vagányság szempontjait vegyítő koncepció és dizájn a terézvárosi önkormányzat illetékesei szerint is jól mutathat a pályaudvar és a pláza oldalában, ezért adhattak rá engedélyt.

Reméljük, a belváros új ékében légkondicionálás is lesz, hogy a fáradt buszsofőrök és a gyanútlan utasokra váró taxisok kicsit kifújhassák magukat benne nyaranta. Az autentikus stíl és a környék komfortfokozatának növelése érdekében javasoljuk, hogy lacikonyha-, trikotázs- és rulettszalon-bódé is épüljön mellé. A képet itt találtuk.