Káposztásmegyerig mehet az M3-as metró

2013.07.24. 07:45

Ismét napirendre került, hogy Újpest-központ helyett Káposztásmegyer lehet az M3-as metró végállomása – írta szerdai számában a Napi Gazdaság azzal összefüggésben, hogy a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) megjelentette azt a közbeszerzési pályázatot, amely a vonal rekonstrukciójára, illetve meghosszabbításának előkészítésére vonatkozik.

A lap ismertette: a tenderen szeptember 3-ig azon cégek indulhatnak, amelyek az előző három teljes üzleti évben nettó 400 millió forint árbevételt értek el ilyen tevékenységből. A befutó a legalacsonyabb összegű pályázat lesz, a megbízás időtartama 660 nap.

A BKK és a főváros a Napi Gazdaság szerint most uniós forrásból valósítaná meg fejlesztést, amely része annak a huszonhét, 50 millió euró feletti értékű projektnek, amelyet az EU 2014 és 2020 közötti költségvetéséből finanszíroznának. A támogatási szerződéssel rendelkező beruházás a tervek szerint 150 milliárd forintba kerülne, a rekonstrukció és a hosszabbítás 2016-ban kezdődne meg, 2019-re pedig be is fejeződne.