Égett egy tetőtér Csillaghegyen

2013.08.06. 14:07 Módosítva: 2013.08.06. 17:42

A csillaghegyi Róza közben kiégett egy hatlakásos társasház, valószínűleg a tetőszerkezet szigetelése gyulladt ki. A tűzoltók tizennégy kocsival vonultak ki, három létrás tűzoltóautó is a helyszínen volt. A tetőt több helyen megbontották és belülről is oltották a lángokat. A ház lakhatatlanná vált, egy embert kórházba szállítottak.

A házon kívülről is látszik, hogy súlyosan megsérült. Puskás Péter alpolgármester a helyszínen az Indexnek elmondta: a társasház tetőszerkezete gyulladt ki, a gipszkarton és a külső borítás közti szigetelés égett.

Egy férfi a helyszínen elmondta, hogy a tüzet először ő kezdte el slaggal locsolni, mikor megérkeztek a tűzoltók, őt a saját biztonsága érdekében elküldték a helyszínről.

Tudósítónk beszélt a kórházba szállított férfi feleségével, aki kétségbe van esve, mivel a lakásuk kiégett. A férj sok füstöt szívott be és elesett a lépcsőn amikor segített a tűzoltóknak feljutni a padlásra. A tűz által legsúlyosabban érintett lakás szomszédjában laknak, a nő ma éjszaka a rokonainál alszik.

A nő elmondta: a tűzoltókat nagyon nehezen tudták elérni, körülbelül 20 perc alatt értek a helyszínre.

A ház hatlakásos, mindegyik lakhatatlanná vált, az alpolgármester elmondta, hogy a legmagasabb szintű a tűzoltók készültsége. Amikor a tűz kigyulladt, a házban karbantartás miatt nem volt áram, ezért valószínűleg nem zárlat okozta a tüzet.

Helyszíni tudósítónk szerint folyamatosan érkeztek az új tűzoltóautók a helyszínre, légzőpalackos tűzoltók mentek be a házba. A lakásban, ahol kigyulladt a tűz otthon voltak akkor, de mindenki ki tudott menekülni.

A környező utcákat lezárták, csak gyalog lehet bemenni. A tűz okáról a tűzoltók a tűzvizsgálat végeztéig nem adnak hivatalos felvilágosítást.