Gumibotot kaptak a közteresek

2013.09.26. 10:26 Módosítva: 2013.09.26. 10:30

Augusztustól rendőrbot fityeg a budapesti közterület-felügyelők oldalán. Mint azt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságtól (FÖRI) megtudtuk, a felügyelőket a készenléti rendőrség emberei képezték ki a helyes használatra.

A felügyelői állomány a kiképzés után vizsgát tett az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről, valamint az iskolakerülés elleni fellépést biztosításáról szóló törvény tartalmából. (Azt nem tudni, hogy hol van az a határ, amit átlépve a lógós diákok vagy a lusta hajléktalanok ütlegelésre számíthatnak. A válasz a frissítésben, lejjebb.)

A közterület-felügyelők fegyvertára hamarosan bővül: az önvédelmi eszközökön kívül bilincs beszerzése is folyamatban van, de még nem rendszeresítették a FÖRI-nél, tudtuk meg.

Frissítés:

A főpolgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a közterület-felügyelők – ugyan fel kellett készülniük az iskolakerülés elleni fellépést biztosításáról szóló törvény tartalmából –, nem léphetnek fel az iskolakerülők ellen. Gumibotjukat pedig csak önvédelemből használhatják, hajléktalanokat nem noszogathatnak vele.