Nyolcmilliót kap Felcsút Tarlóstól

2013.09.26. 11:16

Helyszíni kiosztással kapták meg a képviselők a fővárosi önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosító javaslatát a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén.

A rendelettervezet szerint az önkormányzat költségvetési főösszegét 21 milliárd forinttal megemelik. A fővárosi cégek és intézmények közül többek között a BKK, az FBI (Fővárosi Biztonsági Iroda) vagy a Budapest Film támogatását javasolja az előterjesztés.

A főpolgármesteri keretből Tarlós István javaslatára nyolcmillió forintot kapna a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, de részesülne még a pénzből 27 szervezet, például a Nyugdíjasok Szövetsége, a Cigány Tudományos és Művészeti Társaság, a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete, a Szent Margit Kórház Kardiológiai Alapítványa vagy a Történelemtanárok Egylete.

Frissítés:

Tarlós István a felcsúti fociakadémia által rendezendő 2014-es Mundiavocatnak, azaz az ügyvéd labdarúgó világbajnokság megszervezéséhez ad támogatást. A Puskás Akadémia felcsúti központja mellett Budapesten, Budaörsön, Csákváron és Diósdon lesznek mérkőzések. Mint Szűcs-Somlyó Mária, a városháza kommunikációs igazgatója elmondta, a világ minden tájáról jönnek ügyvédek a mérkőzések helyszíneire, például Budapestre is, ezért ezt a támogatást egyfajta városmarketingre költött pénznek kell felfogni.