Betelt a pohár a BKV-járművezetőknél

2013.10.25. 12:35

Azonnali felülvizsgálatot követelnek a BKV járművezetői az első ajtós felszállás kapcsán rájuk kényszerített pluszfeladatok miatt. A Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete szerint a rendszert átgondolatlanul, elhamarkodottan és egyeztetés nélkül erőltették rá a sofőrökre, akiket nem is képeztek ki megfelelően a feladatra. Ráadásul a BKK ellenőrei hamis jegyekkel és bérletekkel folyamatosan tesztelik őket, és elvárják, hogy a menetrend betartása és a biztonságos vezetés mellett még az érvénytelen igazolványokat is felismerjék.

Betelt a pohár a BKV-járművezetőknél, mert olyan pluszfeladatokat kényszerít rájuk a BKK, amelyre nem képezték ki őket kellőképpen, ráadásul ellentételezés sem jár érte – írja közleményben a Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ).

Ellenőrök járják a buszokat a csúcsforgalomban, és a türelmetlen utasok között megbújva érvénytelen jegyekkel és bérletekkel provokálják a járművezetőket, miközben azt is figyelik, megnövekedett terheik ellenére betartanak-e minden előírást. Ha nem ismerik fel a hamis igazolványt, megbüntetik őket, de ugyanez történik akkor is, ha alaposan, ezért lassan végzik ezt az új feladatot, és a jármű vezetőjén töltik ki a mérgüket. A helyzet tarthatatlan, a szakszervezet azonnali felülvizsgálatot követel a BKK vezérigazgatójától, jelentette ki Nemes Gábor, a KKDSZ elnöke.