Tarlós megtiltotta, hogy Vitézy interjút adjon

2013.10.29. 15:23

Tarlós István főpolgármester megtiltotta, hogy Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetője interjút adjon az Origónak. A portál kérését a BKK sajtóosztálya először arra hivatkozva utasította el, a Főpolgármesteri Hivatal nem engedélyezte, hogy a BKK Zrt. interjút adjon az Origónak.

A portál ezért megkereste Tarlós István sajtósát is, aki azt mondta, a főváros közlekedése „kiemelten fontos a főpolgármester úrnak. Ezért fenntartja magának a jogot a témában tett nyilatkozatra vagy a nyilatkozó kiválasztására.”

Vitézy 2010 óta vezeti a BKK-t, a cég élére Tarlós jelölése után választotta meg a Fővárosi Közgyűlés. Korábban számos alkalommal adott interjút, többek között az Indexnek is, azonban az elmúlt évben csak a BKV lapjának szólalt meg.

A főváros és a BKK kapcsolata az utóbbi időben nem mondható konfliktusmentesnek: Tarlósnak korábban a Fidesz fővárosi frakciója előtt kellett magyarázkodnia amiatt, hogy miért akarta elmozdítani a BKK éléről Vitézyt. Máskor pedig kemény hangú levélben utasította rendre a BKK vezetőjét.