Novembertől Dugóbuda a III. kerület új neve

2013.10.30. 13:32

Csatornarekonstrukciós munkálatok zajlanak a Bécsi úton a Nagyszombat utca és a Tímár utca között a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. megbízásából. Ezért november elejétől várhatóan december közepéig jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani a térségben, áll a BKK közleményében. 

A munkavégzés négy szakasza alatt a Bécsi úton jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani. Az ütemek időpontja a kivitelező Colas Alterra Zrt.-től kapott tájékoztatás szerint várhatóan így alakul:

1. A 2013. november 5. és 15. közötti első ütemben a Bécsi úton a városközpont felé vezető útpályát lezárják a Nagyszombat utca és a Tímár utca között. A forgalom a városból kivezető útpályán halad majd 2x1 forgalmi sávon. A villamosforgalom zavartalan lesz.

2. 2013. november 16. és 29. között a Bécsi úton az első szakaszban kialakított forgalmi rend lesz érvényben. A Nagyszombat utca nyugati ágát lezárják a Bécsi út és a Nagyszombat utca csomópontjában.

3. A 2013. november 30. és december 14. között zajló harmadik ütem megtartja a Bécsi úton az első szakaszban kialakított forgalmi rendet. A Nagyszombat utca második ütemben lezárt nyugati ágát megnyitják. A Doberdó utat a Bécsi út felől lezárják. Az Óbudai Egyetemet a Nagyszombat utca–Kecske utca–Doberdó út útvonalon lehet majd megközelíteni.

4. A harmadik ütem megvalósítása után a Bécsi úton a forgalomkorlátozások megszűnnek, és az időjárási viszonyok függvényében, 2014 tavaszán várható a negyedik ütem megkezdése, melyben a Bécsi út városból kifelé vezető pályáját lezárják. A közúti forgalom mindkét irányban a városközpont felé vezető útpályán halad majd 2x1 forgalmi sávon. A Viador utcát és a Tímár utcát lezárják a Bécsi út felől. A San Marco utca forgalmi rendje megváltozik: a Tímár utca és a Viador utca között déli irányban egyirányú lesz.