no

Orosz metrókocsit vesz a BKV?

2013.11.08. 13:19

Metrós körökben egy újabb Alstom Metropolis metrókocsi vásárlás helyett felmerült egy esetleges kedvező konstrukció mellett a következő megoldás a 3-as metróvonalra: felújítás címszó alatt új orosz metrókocsikra cserélnék a 40 éves mostani metrókocsikat, írta Facebook-oldalán a Metróért Egyesület. Tarlós István nem tud arról, hogy orosz kocsikat vásárolnának.

Az egyesület vezetője, Bíró Endre lapunknak megerősítette az állítást, amelyet ő BKV-s metrós körökből szerzett. Hozzátette: úgy tudja, metró üzemigazgatóság szinten komolyan foglalkoznak az üzlettel, már nagyjából le is tárgyalták, csak a vezetői rábólintásra várnak.

Az egyesület szerint ilyenek lesznek az új metrókocsik
Az egyesület szerint ilyenek lesznek az új metrókocsik

A megegyezés lényege, hogy metrófelújítás címszó alatt kiviszik a lestrapált szerelvényeket, cserébe újakat kapnak vissza. (Vagy a felújított kocsiszekrényben új hajtással.) Erre a megoldásra uniós támogatást is lehetne igényelni Bíró szerint.

Keressük az ügyben a BKK-t és a BKV-t.

Tarlós István főpolgármester a hírrel kapcsolatban azt nyilatkozta: ha a Metróért Egyesület orosz metrókocsit vásárol, az az ő dolga, de a főváros nevében ne nyilatkozzon. Hozzátette: ő maga jelenleg nem tud metrókocsivásárlásról.