Csak úgy lezártak egy sávot, megszívatták az autósokat

2013.11.09. 13:51 Módosítva: 2013.11.09. 14:12

Reggeli dugó már hétvégén is! Engedély nélküli forgalomkorlátozás okozott torlódást Budapesten szombat reggel, a BKK és a főváros egy közleményben magyarázkodott. Pár napja Tarlós István pont a fővárosi dugók miatt ekézte a BKK-t vezető Vitézy Dávidot.

Ma éppen az történt, hogy a Baross téren csak úgy lezárt egy forgalmi sávot a tér átépítésének kivitelezője, viszont ehhez a BKK közútkezelői hozzájárulását nem kérte ki. Az engedély nélküli munkavégzés belassította a forgalmat, ezért a Hegyalja út–Erzsébet híd–Kossuth Lajos utca–Rákóczi út útvonalon jelentősen megnövekedett a menetidő. Mindez pedig azért okozott különösen nagy fennakadást, mert a hétvégén az M2-es vonalon metrópótló autóbuszok közlekednek. 

A BKK-nál a tájékoztatás szerint azonnal a BRFK segítségét kérték, a munkagödör közelében lévő jelzőlámpát sárga-villogó üzemmódra kapcsolták, és felszólították a kivitelezőt, hogy haladéktalanul töltse vissza a munkagödröt.A közlemény arról is ír, hogy a BKK a hatékonyabb megkezdte egy gyors, operatív beavatkozó közúti zavarelhárító egység felállítását. Az autósokat pedig fokozott óvatosságra kérik a Keleti pályaudvar Kerepesi út felőli oldalán.

Pár napja Tarlós István főpolgármester nyílt levélben ekézte Vitézy Dávidot a fővárosi dugók, a lezárt sávok, hidak, a jelzőlámpák piros hulláma, illetve az elszaporodó buszsávok miatt, melyek szerinte megkeserítik az autósok életét.