Tíz kerület nem kér a hajléktalanokból

2013.11.11. 10:54

Csütörtökön tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés az úgynevezett hajléktalanrendeletet, ami meghatározza majd, hol nem létezhetnek életvitelszerűen a hajléktalanok Budapesten.

A Fővárosi Önkormányzat már megszerkesztett egy szép nagy zónatérképet, ami a világörökségi területet és annak védőzónáját tartalmazza, de ehhez csatlakoztak most a kerületek is, akik külön kijelöltek hajléktalanmentes övezeteket a területükön.

Összesen tíz kerület tartotta érdemesnek a 23-ból, hogy külön tiltást adjon ki. Az egyik legtöbb közterületet a II. kerület jelölte ki, Csepel is egy szép nagy zónát határozott meg, legalábbis a felsorolás alapján. A XIII. kerület azonban elegánsan az összes kerületi kezelésű közterületet idesorolta, amivel egyértelműen kiemelkedik a hajléktalanfóbiás városrészek közül.  A Ferencvárosban a padokat is ide sorolták: „utcabútorok (padok), valamint a zöldfelületet körül fogó kőtámfalak és azok külső határától számított 50 méteres terület”.

A XI. kerületben tiltott hely lett a valószínűleg nagy forgalmat bonyolító Fülőke utca, a Susulyka utca és a Pereszke utca.

A főváros térképe innen tölthető le, a kerületek részletes javaslatai pedig innen.