no

Suttyó parkolás hamis külügyes kártyával

2013.11.13. 13:29

Egy harmincmilliós Audi tulajdonosa hamis külügyes kártyát használva foglalt el egy budai parkolót. A luxusszedán miatt a parkolóban rekedt autósok a kormánytisztviselőket szidták, a Külügyminisztérium azonnal kivizsgálta az ügyet.

Egy I. kerületi autós a Tékozló Homár blognak küldött, fényképekkel dokumentált levelében számolt be arról, hogy egy hivatali gépkocsinak látszó Audi blokkolta egy teljes parkoló forgalmát vasárnap.

par01

A parkolóban ragadt autós szerint november 10-én 12 óra körül szeretett volna elindulni „az I. ker. Attila út 2. melletti parkolóból, de egy autós úgy állt be teljesen szabálytanul a parkoló közepére és hagyta ott az autóját, hogy ezáltal 6-7 másik autó vagy fél órán keresztül nem tudott kiparkolni onnan. Az autó vészvillogója nem volt bekapcsolva, telefonszám nem volt rajta, dudálásra, hosszabb idő után sem történt semmi.”

Az Attila úti teniszpálya mellett parkoló audis egy hivatali kártyával nyomatékosította, hogy fontos állami feladat végrehajtása miatt kellett beállnia a parkoló közepére.

par02

A kocsi ablakában egy 044-es sorszámú, Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma feliratú engedély volt elhelyezve.

par03

A Külügyminisztérium utánanézett, hogy a flottájához tartozik-e a gépkocsi, és kiderült, hogy nem. Ráadásul az engedély sem egy manapság használatos okmány, és még a minisztérium megnevezése sem pontos rajta.