Átadták a felújított Thököly utat

2013.11.30. 16:22

A metróprojekt keretében megújulásra került a Thököly út Baross tér és Dózsa György út közötti szakasza. Újszerű útviszonyok várják az arra közlekedőket. Korszerű pályaszerkezet. Taktilis járda. Kerékpársáv bicikliknek.

Átadták a felújított Thököly utat. A út közepén buszsáv, kétoldalt kerékpársáv, jobb oldalt parkolósáv húzódik. 322 méter hosszan kicserélték az úttest teljes pályaszerkezetét, elbontották a kockakő burkolatot. A mozgáskorlátozottak, a vakok és gyengén látók kedvéért az útcsatlakozásoknál lesüllyesztették a járdaszegélyeket, és taktilis járdaburkolatot alakítottak ki.

Változások a közúti közlekedési rendben

  • A Thököly út Dózsa György út–Baross tér közötti szakasza a Rákóczi út–Kerepesi út, valamint a Dózsa György út felől is elérhető lesz.
  • Zugló felől az utat szombattól megnyitjuk, a Rákóczi út felől ugyanakkor várhatóan 2014. február 20-áig csak a tömegközlekedési járművek hajthatnak közvetlenül a Thököly útra a Baross téren még zajló felszínrendezési munkák miatt. Gépjárművel a Thököly utat a Kerepesi út–Baross téri átkötőút útvonalon lehet megközelíteni.
  • A Dózsa György út felé a gépjárművek egy forgalmi sávon haladhatnak, a Dózsa György út kereszteződése előtt a tömegközlekedés számára önálló, balra kanyarodó sávot alakítottunk ki, mellyel a 20E és 30, 30A, 230-as buszok közlekedését tudjuk gyorsítani.
  • A városközpont felé egy középső vezetésű buszsáv mellett egy forgalmi sávon haladhatnak a gépjárművek.
  • A Thököly út megnyitásával megszűnik a Thököly út–Dózsa György út kereszteződésében érvényes ideiglenes forgalmi rend, az új rendben a Hősök tere felől a Dózsa György útról nem lehet balra kanyarodni, a kereszteződés előtt a jobbra kanyarodó sáv mellett két egyenesen vezető sáv található.
  • A Baross térről ismét lehetséges balra kanyarodni a Fiumei útra.
  • A Rottenbiller utca felől megnyílik a balra kanyarodási lehetőség a Baross tér felé.