Újra kiírták a trolitendert

2013.12.04. 14:27

Újabb közbeszerzési eljárást írt ki a BKK 14 darab szóló és 10 darab csuklós trolibusz beszerzésére – áll a társaság honlapján megjelent közleményben. Az új trolik mind alacsonypadlósak és klímásak lesznek, és a 20 évnél idősebb járműveket fogják váltani. Az ajánlatokat jövő január 20-ig várja a társaság, a szerződéseket tavasszal köthetik meg.

A pályázatot azután kellett újra kiírni, hogy a júniusi közbeszerzés eredménytelenül zárult, mert mindkét ajánlattevő formailag hibás pályázatot nyújtott be. 

A pályázatot 62,4 millió eurós keretösszeggel írták ki, ebben az első körben érkező 24 jármű mellett a jövőben opcionálisan lehívható 84 újabb trolibusz is szerepel. Az új trolik akár négy kilométert is meg tudnak majd tenni felsővezeték nélkül, így áramkimaradások, a felsővezeték hiánya vagy átmeneti elterelések esetén is elkerülhetőek lesznek a járatkimaradások.

Az új járműflotta első tagjai korábbi értesüléseink szerint várhatóan 2014 végén megérkezhetnek Budapestre, míg az utolsó járművek 2015 első negyedévében állhatnak forgalomba, amelyeket a BKV Zrt. fog üzemeltetni.