Megint fákat vágtak a Duna-parton

2014.01.31. 10:37

Sajnos fákat vágtak ki a Duna-parton. Kicsit feljebb a Rómaitól, az UTE sporttelepén ez a látvány fogadott. Reméljük, hamarosan választ kaphatunk, miért történt ez a környezetpusztítás. A Rómain nem hagyhatjuk, hogy ez megtörténjen!

írta a Maradjanak a fák a Rómain Facebook-csoport. A fákat az UTE evezőstelepén vágták ki a Tímár utcánál, ahol közvetlenül a kerítés mellett álltak (tehát a Duna folyását figyelembe véve valójában a Római alatt).

1016322 401300193348207 20450645 n
Fotó: Facebook / Maradjanak a FÁK a Rómain

A kommentelők egy része szörnyülködik, mások szerint évek óta életveszélyesek voltak a jegenyefák. „Egy-két éve az egyik fa gyökerestől dőlt ki egyenesen egy autóra. Itt 300 gyerek sportol, mi lett volna, ha éppen ott vannak? Egyébként én sem örülök neki, hogy ki kellett vágni a fákat″ – írta egy esze és szíve között viaskodó kommentelő.

Baluka Csabáné, az UTE gazdasági igazgatója az Indexnek elmondta: a fákkal az volt a baj, hogy túl közel voltak a betonkerítéshez, melyet a tavalyi árvíz alámosott. Mivel a fák bele vannak nőve, azért kellett kivágni őket, hogy az UTE új kerítést építhessen. Baluka szerint a bedőlt kerítés már életveszélyes volt, a döntést műszaki szakvélemény alapján hozták meg. 

„A talapzatból látszik is, hogy megrepedezett, a kövek már elváltak egymástól az erőhatás miatt. Idő kérdése, hogy mikor dőlt volna ki a következő″ – írta egy kommentelő is. Egy másik hozzászóló már azt is sejti, hol lehet a közeljövőben hasonló fakivágás:

A hódok hasonló állapotokat fognak okozni tavaszig a Szentendrei-sziget déli csücskénél a Megyeri híd alatt és felett. Minden vízparti fa törzse félig már át van rágva. Múltkor kajakoztam arra és minden csupa forgács.

– írta egy sportos kommentelő.