Ferihegyi átjáró: húgyszag és leépülés

2014.03.18. 10:44

Leépült a MÁV ferihegyi állomása a jarokelo.hu olvasói szerint. Az átjáró műanyag borítása alaposan megrongálódott és beázik, nincs világítás, nem működik a lift – amíg működött, ugrott –, húgyszag terjeng. Az őrzést végző MÁV-Vasútőr lakókocsit leszégyenezik, a mellécsapott kék mobilvécével együtt. A MÁV sajnálja, nincs pénze, és a vandálokra mutogat.

Helyszíni szemlére kéri fel a MÁV-ot egy elkeseredett utas a jarokelo.hu-n, ugyanis a Ferihegy megállóhely alaposan leépült az elmúlt néhány évben. Izzócsere kellene a világítótestekben, tetőburkolat-csere, mert az átadás óta rendszeresen beázik a felüljáró, meg kell szüntetni és európai színvonalúra cserélni a MÁV-Vasútőr szégyenlakókocsit és a mellécsapott mobil WC-t, sorolja az utas.

Persze ilyenkor felmerül a polgárban, hogy miért is van Vasútőr, ha ezek a bűntettek megtörténhetnek bármiféle retorzió nélkül?

– teszi hozzá.

Egy másik utas arra panaszkodik, hogy nyáron a levegőztetés hiánya miatt a 30 fokban rosszul vannak az emberek, míg átérnek egyik oldalról a másikra. Az átjáró a napokban tele volt letekert WC papírral és zsebkendővel, és húgyszag terjengett. Az idősebbek inkább a Béke tér felé veszik útjukat, mert nincs levegő vagy a lift is rossz, és ennyi lépcsőt nem tudnak megmászni. Régebben, amíg jó volt a lift, addig is furán viselkedett:

Az unokám nem száll be már egy liftbe sem, mióta lefele menetben hirtelen megugrott egy nagyot a fülke.

– lamentál az utas.

A MÁV válaszát röviden így lehet összefoglalni:

Rohadt vandálok, nincs pénz, bízzunk a jövőben.

Hosszabban pedig így:

A terminál üzemelésének megszűnését követően, látványos rombolást vittek véghez a vandál hajlamú honfitársaink, amelynek megakadályozásához sajnálatosan nem rendelkezünk megfelelő tárgyi és személyi feltételekkel és mivel a rendőrség sem tudja biztosítani az objektum folyamatos ellenőrzését, őrzését, ezért a probléma megoldása sokkal összetettebb intézkedéseket kíván, mint amit a vasúttársaság hatásköre, kapacitása lehetővé tesz. 

Megszüntetni a megállóhelyet nem tartjuk jó megoldásnak, mivel igen sokan (nem feltétlenül a külföldi, repülőtérre/ről igyekvő Utasainkra gondolunk) veszik igénybe rendszeresen elővárosi, illetve helyi közlekedési céllal (munkába, iskolába járás) a vonatokat és az eddigi tapasztalatok alapján minden megszüntetett szolgálati hely, létesítmény, még gyorsabban az enyészet és a vandalizmus martalékává vált. 

Bízunk abban, hogy a tervezett elővárosi vasúti rehabilitációs projekt 2014-2020 közötti szakaszában, Ferihegy megállóhely felújítása, átépítése is megtörténik.