Indul a Clark Ádám tér felújítása

2014.03.25. 11:34

Kedden a Budavári Önkormányzat 120 millió forintos beruházásában megkezdődik a Clark Ádám tér rendezése, ami várhatóan június végéig tart majd. A 0 kilométerkő környezetében felújítják a térburkolatokat és a zöldfelületeket, ivókutat és automata öntözőberendezést is telepítenek a térre, valamint kiépítik a díszvilágítást is.

PARK FÁS
Fotó: Budavári Önkormányzat

Nyáron nyit meg az a kávézó is, ami a kilométerkőnél készült el tavaly. Az önkormányzat a pavilon megépítésével nem titkoltan azt szerette volna elérni, hogy a turisták által látogatott területet ne illegális árusok foglalják el.

Mint azt korábban megírtuk, a BKK szintén felújításokat tervez a téren. Idén, vagy legkésőbb jövőre átépítenék a tér alatti villamosalagutat, mert a Budapestre érkező új, alacsonypadlós, Combino-szélességű villamosok nem férnek majd be, de a tervek szerint az aluljáró fölé új födém is épülhet jövőre.  

Megkezdődött a Halászbástya alatt futó Schulek-lépcső nagy pihenőteraszainak felújítása is, mivel a burkolat olyan fagykárokat szenvedett, hogy újat kell lerakni helyette. Emellett kicserélik a víznyelőket és kitisztítják a csapadékvíz-elevezető hálózatot is.