Hétfőtől újra jár az 1-es villamos az Árpád hídon

2014.05.04. 16:58

Hétfőtől ismét közlekedik az 1-es villamos az Árpád hídon, a Bécsi út és a Reitter Ferenc utca között, jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A Népliget és a Közvágóhíd között továbbra is autóbuszok pótolják a villamost.

A közlemény szerint a megújult vonalszakaszon megszűntek a korábbi sebességkorlátozások, vagyis rövidebb a villamos menetideje Óbuda és Pest között. Az Árpád hídon befejeződtek a munkák, így az autók itt újra kétszer három sávon, maximum 70 km/h-val közlekedhetnek.

Az 1-es villamos óbudai pályaszakaszának teljes műszaki átadás-átvétele június végéig tart, addig fejeződik be a liftek, mozgólépcsők beüzemelése, egyes utastájékoztatási elemek megvalósítása és a környezetrendezés.

A vonalon 2013. szeptember 28-án kezdődött el a komplex felújítás. Ez várhatóan június 10-től az év végéig a vonal másik, nagyon rossz állapotú szakaszán, a Kacsóh Pongrác út és a Népliget között folytatódik. A projekt része, hogy a déli szakaszt a Rákóczi hídon átvezetve egészen a Fehérvári útig meghosszabbítják.