Két év után megint felújítják a Dob utcát

2014.05.22. 16:51 Módosítva: 2014.05.22. 19:35

Aki arra járt, meghökkenve láthatta, hogy ismét burkolják a Dob utca elejét, pedig nemrég újították fel. Az utca most a kiskörút és a Rumbach Sebestyén utca között le van zárva. Az önkormányzathoz fordultunk magyarázatért.

"A Dob utca Károly körút – Kazinczy utca közötti szakaszának 2012-es felújítása után többször vált szükségessé a térkő burkolat javítása" - kezdték a magyarázatot. Valóban, az a felújítás annyira rosszul sikerült, hogy már az átadás után két héttel maguktól kiugráltak a kövek - jegyezte meg egy arrafelé lakó kollégánk.

Az önkormányzat kivizsgálta a beruházás előéletét, forgalomszámlálást végzett, és tanulmányozta a közlekedési szokásokat az érintett útszakaszon. Megállapították, hogy az átmenő forgalom nagysága és sebessége okozza a Dob utca burkolatának meghibásodásait. Azonnali egyeztetéseket kezdtek a Budapesti Közlekedési Központtal az áthaladó forgalom sebességcsökkentése és a forgalom mértékének visszaszorítása érdekében.

Fekvőrendőrök elhelyezését és traffipaxos sebességmérést kezdeményeztek.

"Az aszfaltozás csupán ideiglenes beavatkozást jelent, aminek célja a balesetveszély elhárítása" - írták az eddigi félmegoldásokra. "A beruházás kivitelezője garanciálisan javítja a burkolati hibákat" - közölte az önkormányzat illetékese. Abban bíznak, a forgalomtechnikai intézkedések megoldást jelentenek a Dob utca térkőburkolatának problémáira.

Az Urbanista egy hete számolt be arról, hogyan veti le magáról a burkolatot a Dob utca.