Három plázában volt bombariadó

2014.05.29. 19:29 Módosítva: 2014.05.29. 21:30

Bombariadó volt az Allee, a Mammut és a Westend bevásárlóközpontokban, amiket a rendőrség kiürített csütörtök este. András Tamás, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az Indexnek elmondta, hogy fenyegető tartalmú bejelentés érkezett a rendőrségre a három bevásárlóközponttal kapcsolatban, ezért szükségesnek érezték azok kiürítését.

Alle bevásárlóközpont
Alle bevásárlóközpont
Fotó: Olvasónk

A rendőrök átvizsgálta az épületeket, de nem találtak bombákat.

20140529 192622
Fotó: Szabó Péter

A Westendben éppen az indexes Fekete leves-vetítés zajlott, amikor bombariadót hirdettek. Munkatársunknak a mozi egyik dolgozója azt mondta hogy még sosem volt ilyen, hogy díszbemutató szakad félbe, és marad teljesen el.

Westend City Center
Westend City Center
Fotó: Füzy Árpád

Egy Westendben dolgozó bolti alkalmazott elmesélte, hogy egyszer csak jöttek a biztonsági őrök, akik megkérték, pakoljanak össze, mert bombariadó van. Többet nem is mondtak nekik, csak szaladtak végig az épületen, megállították a mozgólépcsőket, és kiürítették az egész épületet. Az összepakolásra is alig hagytak nekik időt.

Az Alleeban este nyolc órakor azt mondták a vásárlóknak, hogy még vagy másfél óra az átvizsgálás. "Egy csomóan kaptak pokrócokat az itteni bárokból. Az Allee melletti vásárnak jól megy, főleg a sörösnek meg a lángososnak" - írta kollégánk a helyszínről.

Azért mozijegyet árultak

Felháborodott olvasónk a Mammut mozijából küldött nekünk fotót, ami szerint az este nyolcas előadásra még eladták nekik a jegyet. "Ahhoz képest, hogy 19:29-kor közzétettétek ezt a cikket, a Mammutban 19:36-kor még volt arcuk eladni nekünk mozijegyet... 100%, hogy tudták, hogy nem lesz film nyolckor. Mire öt perccel később visszamentünk, már le volt húzva a rács" - írja. A mozit nem tudtuk elérni, mert ki volt ürítve.

WP 20140529 20 38 10 Pro
Fotó: Olvasónk