Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Bezárják a BKK-jegypénztárakat

2014.06.12. 07:46 Módosítva: 2014-06-12 07:48:06

A jövő év elejére mind a háromszáz jegyértékesítő automatát üzembe helyezi a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), amivel kiváltja az árusítóhelyeket. A Napi Gazdaság szerint az ott foglalkoztatott több mint kétszáz alkalmazott nem kerül utcára, a társaság más területen ad nekik munkát.

Folyamatosan telepítik a BKK háromszáz, új automatáját, az utolsót legkésőbb 2015 elejére helyezik üzembe. Bővül az ügyfélcentrumok és ügyfélpontok száma is – mondták a Napi Gazdaságnak a fővárosi közlekedésszervező társaságnál.

A BKK-nak hat ügyfélcentruma és ügyfélpontja van, ahol 47-en dolgoznak. 51 helyszínen 74 pénztári ablak működik, ahol összesen 226-an dolgoznak. Itt meg lehet venni a BKK teljes palettájának jegyeit és bérleteit. A BKK eddigi tapasztalatai szerint többen még mindig inkább a sorban állást választják az új automaták használata helyett.

A BKK első lépésként azt szeretné, ha a vásárlások legalább felét az automatákon intéznék, bár az új készülékek alkalmasak lesznek a pénztárak teljes kapacitásának átvételére is.

Az új automaták telepítésével, kicsit később pedig az elektronikus jegyrendszer kiépítésével jelentősen átalakul a BKK jegy- és bérletértékesítési technikája. Az elektronikus jegyrendszer kiépítésével az utazási kártyákat az interneten vagy a telefonos ügyfélszolgálat segítségével is fel lehet majd tölteni. Ez nem jelenti azt, hogy az emberi munka teljes mértékben nélkülözhetővé válik.

Ahogy az elektronikus beléptetőkapuk sem váltják ki teljes egészében a jegyellenőrök munkáját, a jegypénztárakban dolgozókéra is szükség lesz a továbbiakban, közölte a társaság. A jövő év végéig közel tíz főbb tömegközlekedési csomópontban tervezik új ügyfélközpont nyitását, ahol tovább foglalkoztathatják majd a jelenleg jegypénztárakban dolgozókat. Ennek részleteiről azonban csak a későbbiekben döntenek, hiszen az elektronikus jegyrendszerre való átállás is több évig tartó folyamat lesz.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!