Mégis lett pénz a margitszigeti futók vécéjére

2014.06.30. 19:42

Harmincmillió forintos többletforrást biztosít a főváros a margitszigeti futókör rekonstrukciójára, így jut pénz a futók által használt öltözők és vécék felújítására is.

margitsziget futokor atnezeti
Fotó: Budapest.hu

Ahogy azt múlt héten megírtuk, a Fővárosi Közgyűléshétfői ülésére benyújtották Szentes Tamás főpolgármester-helyettes előterjesztését, amely szerint a tavaly elkészített költségbecslések alapján a rekonstrukcióra megállapított 350 millió forintos összköltség kevésnek bizonyult, ezért lemondtak a futók által használt öltözők és vécék felújításáról. A testület most mégis úgy döntött, hogy 30 millió forintos többletforrást biztosít a célra.

A közgyűlés tavaly decemberben hagyta jóvá a futókör teljes körű fejlesztését. Ez a 2013-as árvíz miatt vált sürgőssé, mivel a burkolat a víztől több helyen balesetveszélyessé vált. Az eredetileg elfogadott engedélyokiratban benne volt a régi rekortán elbontása, az új futópálya megépítése, térfigyelő kamerarendszer kiépítése és a futók által használt meglévő öltözők, vécék felújítása.

A 350 millióból egyébként a kamerarendszer kiépítése sem jön ki, de ezt megoldják másképp. Az előterjesztés felidézi, hogy a kamerarendszert már áprilisban kivették az engedélyokiratból. Megpróbáltak szerezni állami támogatást a közbiztonság növelését szolgáló önkormányzati fejlesztésekre kiírt pályázaton, de nem nyertek. A margitszigeti kamerarendszer és wifi telepítése végül a Főkert 2014-es üzleti tervébe került be bruttó 181 millió forint keretösszeg értékben.