Divatforradalom a BKK-nál

2014.08.21. 13:09

A 86-os buszon rendszeresen utazó kolléganőnk vette észre, hogy egyre több a korszerű, divatos ruhát  viselő fiatal ellenőr a fedélzeten. Megkérdeztük a BKK-t, ahol elmondták, hogy valóban több a fiatal a gárdában, akik civil ruhában vannak, de inkább kor es szocializáció miatt más az öltözetük, nem a BKK miatt.

A BKK válasza szerint a fiatalabb, 30 év alatti jegyellenőrök száma azután növekedett meg, hogy a jelentkezőknek az utóbbi időben szigorúbb elvárásoknak kell megfelelniük. 

A középfokú végzettség mellett feltétel a megbízhatóság és problémamegoldó képesség, a kiváló kommunikációs készség, az ügyfélorientált szemléletmód és magatartás, de alapfokú angol nyelvtudást is megkövetel a BKK a leendő jegyellenőröktől. A fluktuációból eredő létszámfeltöltésekkor nagyobb arányban a fiatalabb korosztályból kerülnek ki a jelentkezők, vélhetően főleg a nyelvi elvárás miatt. 

A csinos kalauzok előnyeit a BKV és a BKK elődje, a Beszkárt is felismerte, igaz a cég 1941-es propagandafilmje szerint akkor még az egyenruha divatosnak számított: