Újra megnyitják a Lánchíd utcát

2014.09.30. 16:55

Szerda reggel üzemkezdetkor megnyitják a Lánchíd utcát, jelentette be az I. kerületi önkormányzat. A területen elvégezték a garanciális hibajavításokat és megtörtént a műszaki átadás-átvétel, írták. A buszközlekedés és a célforgalom indulhat majd meg.

Így az is hamarosan élesben kiderül, hogyan férnek el egymás mellett a buszok az utcában. Az Index Mérőszalag alrovata még szeptember közepén szállt ki a helyszínre, ahol találtunk egy körülbelül száz méter hosszú szakaszt, ahol az út és a mellette haladó kerékpársáv között 60 centi széles csapadékvíz-elvezető árok van, itt tényleg nagyon keskenynek tűnt az utca. Valószínűleg lehúzódva tudnak majd elhaladni egymás mellett az itt összetalálkozó 86-os buszok.

A Lánchíd utcát és környékét a Várkert Bazár fejlesztésének második üteméhez kapcsolódóan újították fel. Új burkolatot kaptak az utcák, korszerűsítették a közvilágítást, kerékpársávokat, új villamosmegállókat és szökőkutakat alakítottak ki, megújították és növelték a zöldfelületeket, valamint rendbe hozták a Lánchíd utca alatt található közműveket is, írja az MTI.

A Lánchíd utcát a munkálatok teljes idejére lezárták a forgalom elől.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felhívja rá a figyelmet, hogy a Szent Gellért rakpart felől változott a Lánchíd utca megközelítése: az Erzsébet híd lehajtójánál új jelzőlámpás csomópontnál a bal oldali forgalmi sávon keresztül tudnak majd behajtani az Apród utcába, onnan pedig a Lánchíd utcába. A Döbrentei utca és az Ybl Miklós tér egy része egyelőre munkaterület marad, oda továbbra is tilos lesz a behajtás. A Lánchíd utcán 30 kilométer/órás sebességkorlátozást vezettek be.